Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Ylen korkeat korot

Oletteko huomanneet että Ylen ajankohtaisohjelmien naistoimittajilla on ihan tajuttoman korkeat korot kengissään? Siis ihan kaikilla. Jatkuvasti saa TV:n katsojana jännittää että miten paikasta toiseen siirtyminen niiltä onnistuu, pysyykö pystyssä. Täytyy ollakkin niin että tämä on Ylen johdon ohjeistusta. Ei kait ne kaikki pitäisi tuollaisia popoja vapaaehtoisesti. Epäilen että kyseessä on jonkun kenäfetisistin määräys...

 

Kohta on muuallakin korot korkealla. Yhdysvaltojen keskuspankki FED nosti pari päivää sitten ohjauskorkoa ja julkisti arvion jonka mukaan korot tulevat nousemaan tästä melko ripeästi. Näin tulee ennen pitkää tapahtumaan myös Atlantin tällä puolen. Vuonna 2008 alas painuneet korot ovat poikkeustilanne. Yhdysvalloissa talous kasvaa nyt ripeästi ja valtaosa euro alueestakin seuraa viiveellä perässä. Suomessa sen sijaan ongelmat jatkunevat vielä toistaiseksi, tähän mennessä on nähty vain supistuvia vienti- ja tuotantolukuja. Työttömyys kasvaa. Vasemmiston ja AY -liikkeen johtajat eivät suostu väliaikaiseen palkkojen ja etuisuuksien leikkaukseen ja kilpailukyvyn kohennukseen. Mieluummin ajetaan Suomi aina vaan syvemmälle suohon. Isopalkkaisissa julkisen sektorin viroissa olevat herrat todistelevat tiedotusvälineissä päivästä toiseen että ainakaan heidän sektoriltaan ei saa leikata. Ei kyetä näkemään että kurssin korjaus nyt olisi kaikille parempi vaihto tulevaisuudessa. Tästä huolimatta yksityistaloudet ja julkinen sektori jatkavat juhliaan. Velkarahalla. Tulee ihan mieleen Titanicin matkustajat ennen törmäystä jäävuoreen. Entistä hulppeampaa design pytinkiä nousee niin pääkaupunkiseudulle kuin maaseutupitäjiin.

 

Jos nyt kuitenkin velkaa otetaan, kuten kotikuntani Konnevesi reippaasti tekeekin, niin kehottaisin harkitsemaan vakavasti kiinteäkorkoista. Saattaahan se olla prosentin kalliimpaa nyt. Mutta ajatelkaapa sitä että korkotasoomme vaikuttaa koko globaali kehitys. Kun maailmalla korot nousevat normaalitasolle, se on kylmää kyytiä velkaiselle Suomelle ja Konnevedelle. Silloin korkomenot tulevat kasvamaan rajusti jos lainan korko on euribori sidonnaista. Siksi kiinteäkorkoista Konnevesi!

 

Oikein rauhallista Joulua ja toivottavasti parempaa vuotta 2016!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Huomattu on naistoimittajien huimat korot ja luulenpa siellä olevan naisten välinen vakava kilpailu hienoimmista ja korkeimmista koroista:)
Eipä voi muuta sanoa, kuin nainen on nainen aina vaan, vaikka päässä olisi muutakin kuin paperia. Miksi muuten pitäisivät noin epämukavia kenkiä vapaaehtoisesti.

Muutenkin blogisi oli ihan hyvä, vaikka en joulukiireiltäni ehdi/jaksa sitä nyt enempää ruotimaan. Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä, tilanne on oikeasti huolestuttava.

Kiitos samoin ja toivotan vain sinullekin iloista joulua!

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Niinpä ehkä. Mutta mikä on saanut aikaan koron noston? Tarkoittaako korkeampi korko isomopia tuottavuusodotuksia?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ei se korko vaan se lesti. Hyvälestisissä kengissä jaksaa vaikka kellon ympäri, huonolestisiä ei pidä minuuttia kauempaa. Ja kävelytaito on harjoittelukysymys, ihan niin kuin varvasaskeleet balettitanssijoilla.

Toimituksen poiminnat