Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Ilmastomatkailua

  • Konnevesi 11.11.2016. Ei vielä jäässä...
    Konnevesi 11.11.2016. Ei vielä jäässä...

Marrakechin ilmastokokoukseen Marokkoon on tällä hetkellä kokoontunut reilut 10000 ilmastoneuvottelijaa ja avustajaa. Tämä kokous ei ole ensimmäinen laatuaan, näitä isompia kokouksia järjestetään kerran vuodessa. Pienempiä konferensseja lienee kuukausittain. Näihin kokouksiin osallistujat ovat erittäin huolissaan ihmiskunnan aiheuttamien CO2-päästöjen ilmakehää lämmittävästä vaikutuksesta. Ja erittäin tyytyväisiä ja tärkeitä päästessään pelastamaan maapalloa ja siinä sivussa matkustelemaan herroiksi veromaksajan kustantaessa lystin.

Luonnollisesta poikkeavaa lämpenemistä tai merenpinnan nousua ei tosin ole vielä pystytty mittamaan vaikka niitä ja muita katastrofeja on ennustettu tulevaksi jo 80-luvulta saakka. Sitä ennen meitä peloteltiin jääkaudella, joka näin suomalaisesta näkökulmasta olisikin astetta kauhistuttavampaa. Nyt uutisoidaan yllätyksenä sitä että kasvit ovatkin sitoneet ilmakehästä enemmän hiilidioksidia kun sen pitoisuus on kasvanut (HS 10.11.2016). Voiko olla että maailmanloppua ennustaneista tietokonemalleista on "unohtunut" näin perustavanlaatuinen, jokaiselle ala-asteikäisellekin selvä, takaisinkytkentä? Tämähän tarkoittaa sitä, että hiilidioksidi (ympäristöjärjestöjen "myrkky") on auttanut ruokkimaan aikaisempaa suuremman määrän ihmisiä ja näin luonut lisää hyvinvointia.

Onko näillä kalliilla, saastuttavilla ja verorahoja tuhlaavilla ilmastokokouksilla mitään merkitystä? USA:n kongressi ei ole hyväksynyt Pariisin sopimusta, paperissa on vain Obaman puumerkki. Trump ei saa sitä läpi vaikka tahtoisikin. Kiina on luvannut kääntää päästönsä lasku-uralle 2030 eli Kiina jatkaa päästöjen (ja ihan oikeaa saastuttamistakin) kasvattamista vielä 14 vuotta. Nykytahdilla muun maailman päästöillä ei ole siinä vaiheessa paljoa merkitystä ja kun määräaika tulee täyteen Kiina voi ihan hyvin muuttaa mieltänsä. Ainoa johon kokousten päätöslauselmat vaikuttavat on Eurooppa ja Suomi joka on oikea Annie Mestariampuja kun maalina on oma jalka.

Jos nämä ilmastotaistelijat ovat niin kovin huolissaan fossiilisten CO2-päästöjen vaikutuksista niin miksi he sitten itse lentelevät verovaroilla kokoustelemassa ympäri maapalloa? Miksi heille ei käy etäneuvottelut kuten yksityisellä sektorilla on nykyisin tapana?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vihreiden politiikka vastaa kokoomuksen politiikkaa jossa ennen vaaleja koulutksrta ei säästetä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saksassa pankkien tilinpäätöksissä otetaan kantaa ilmastonmuutoksen tuomiin riskeihin. Hiilidioksidin on todettu tuoneen etua maa- ja metsätaloudelle. Ja tältä osin on kehitys kulkenut ainakin oikeaan suuntaan. Mutta tuleeko raja vastaan hiilidioksidin osalta?

Kasveilla ei kovin nopeasti tule raja vastaan, 1 200 ppm on sopiva raja. Siihen ei kuitenkaan päästä ainakaan fossiilisia polttoaineita polttamalla. Vähän yli puolet ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä kun jää ilmakehään, joten luonnollisiin hiilinieluihin uppoaa melkein puolet. Luonnollisista hiilinieluista imee nyt enemmän hiilidioksidia kuin luovuttaa muut kuin maaperä. Joten maaperän osalta tulisi hiilen sitomista lisätä. Sillä olisi lisäksi ruuantuotannon kannalta positiivisia vaikutuksia.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tänä vuonna tehtävään 3,6 miljardiin lentomatkaan suhteutettuna tuo kokoustelijoiden aiheuttaman lisä on pisara meressä. Jotain merkitystä sensijaan voisi olla sillä, jos luovutaan kaikenlaisen joutavan tavaran kuljettamisesta lentoteitse.

Jääkaudesta ei puhuta sen takia, että ainakaan seuraavaa jääkautta ei ole tulossa, antropogeeninen lämpeneminen on voimakkaampaa.

Toimituksen poiminnat