Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Suuri Ilmastohuijaus

  • Grönlannin lämpötilasarja
    Grönlannin lämpötilasarja
  • Surffausta Malediiveillä
    Surffausta Malediiveillä

AGW Anthropogenic Global Warming eli ihmiskunnan aiheuttama maapallon laajuinen ilmaston lämpeneminen. Tästä ei enää juurikaan puhuta, sen sijaan ilmastonmuutoksesta saamme kuulla jatkuvasti niin poliitikkojen kuin yritys- ja tiedemaailman toimijoilta. Kyllä, ilmasto muuttuu. Kyllä, ihmiskunnalla on vaikutusta ilmastoon. Kyllä, energian käytön tehostaminen ja uusiutuvien käyttö on järkevää. Kyllä, maapallon kestokyvyllä on rajat. Ja kyllä, ympäristönsuojelu on tärkeää. Mutta sitten tuleekin "mutta"!


Mutta onko kaikkien paukkujen keskittäminen CO2-päästöjen vähentämiseen järkevää? Mitä Pariisin ilmastosopimuksella saavutetaan? Sopimuksella jossa esim. Kiina sai vapaat kädet kasvattaa päästöjään ainakin vuoteen 2030 saakka ja joka koskee käytännössä vain EU-maita ja muutamaa muuta läntistä teollisuusmaata. Tanskalainen ympäristötaloustieteilijä Bjørn Lomborg on arvioinut, että Pariisin ilmastosopimuksen talkoot maksaisivat globaalisti 0,8 – 1,6 biljoonaa euroa eli 800 – 1600 miljardia euroa joka vuosi 15 vuoden ajan. Suomelle tämä tarkoittaisi 4-8 miljardin euron vuotuisia lisämenoja, keskituloiselle veronmaksajalle tämä tietäisi 200-300 euron lisäveroja / kuukausi. Mitä näillä suunnattomilla rahasummilla (vuoteen 2100 mennessä 100 000 miljardia!) saataisiin aikaan? Vuoden 2100 lämpötilaa saataisiin alennettua ennustetusta 0,17 astetta. Sekin olisi niin vähän, että emme kykenisi tuota eroa luotettavasti mittaamaan saati aistimaan. Ja kaiken hyvän lisäksi ilmastomallien ennusteet eivät ole tähänkään saakka pitäneet paikkaansa, kuinka ne voisivat pitää paikkaansa vuoden 2100 osalta?
 

Ilmastomallien mukaan arktisen alueen olisi pitänyt myös lämmetä muita alueita paljon voimakkaammin, mitä ei ole kuitenkaan tapahtunut. Grönlannin länsi- ja itäpuolen yli sata vuotta pitkissä lämpötilasarjoissa ei näy lämpenemistä, mikä on erikoista, kun kyseessä pitäisi olla yksi maailman nopeimmin lämpenevistä alueista. Sodankylänkään laadukkaasta ja yhtä pitkästä lämpötilasarjasta ei löydy minkäänlaista tukea tälle "katastrofaaliselle ilmaston lämpenemiselle" jonka torjumiseen käytetään suunnattomia summia veroeuroja. Pitkällä aikavälillä globaali lämpötilatrendi on laskeva ja aina on ollut kylmempiä ja lämpimämpiä jaksoja. Esimerkiksi 1000 vuotta sitten Grönlannissa viljeltiin maata hyvällä menestyksellä. Nykyisessä 1-2 asteen lämpötilan nousussa sitten vuoden 1850, ei ole mitään sellaista mitä maapallon ilmastohistoriassa ei olisi koettu kymmeniä kertoja. 


C02 pitoisuuden nousun myönteisistä vaikutuksista vaietaan tyystin. Se on kuitenkin tärkeä kasviravinnekaasu jonka pitoisuuden kasvu on kiistatta lisännyt satoja globaalisti ja auttanut siten ravitsemaan yhä kasvavan määrän ihmisiä. Osa aiemmista autiomaista on alkanut vihertää. Sillä on oma vaikutuksensa myös metsiemme kiihtyneeseen kasvuun.


Merenpinnan nousukaan (0-3 mm/vuosi) ei vaikuta erityisen uhkaavalta. Malediivit joka lienee tunnetuin esimerkki "hukkuvista saarista" rakentaa yhteistyössä Kiinan kanssa uutta isoa kiitorataa jolle myös ilmastonmuutosturisteja kuljettavat A380 jättikoneet voivat laskeutua. Siis ilmastonmuutoksesta huolestuneet kansalaiset matkustavat suihkukoneilla heittämään hyvästejä saarille ja ja samalla tuottavat niin paljon muovi ym. jätettä että saariryhmän pinta-ala itseasiasiassa kasvaa kun jätteet kipataan mereen! Ja tämä on vain yksi pieni esimerkki ilmastohysterian järjettömyydestä.
 
Mistä siis tässä ilmastonmuutoksessa on kyse? Rahasta ja Vallasta ja hyväuskoisten hölmöjen vedättämisestä, kuinkas muuten? Kun valhe on kasvanut riittävän suureksi, Keisarin alastomuutta ei huomaa kukaan. Ilmastonmuutosperusteilla päästään hallitsemaan kaikkia ihmiselämän osa-alueita lähtien siitä mitä saa syödä ja missä asua. Sen perusteella ollaan ohjattu EU maiden autoilijoita käyttämään dieselautoja ja palmuöljyä ja nyt samoilla perusteilla ollaan kieltämässä dieselautot (paitsi kaupunkiliikenteen bussit ja jakeluautot jotka eivät tietenkään saastuta). Tutkivalla journalismilla olisikin oiva paikka selvittää mihin ilmastonmuutoksen torjuntaan käytetyt veroeurot päätyvät ja mitä niillä on saatu ja saadaan aikaan?


Tässä vielä eräs esimerkki siitä mitä veroeuroilla tehdään ilmaston lämpenemisen torjumiseksi: "Pariisin ilmastosopimukseen liittyy Vihreä ilmastorahasto, jonka kautta rikkaiden maiden on sovittu maksavan kehitysmaille 100 miljardia dollaria (noin 80 miljardia euroa) vuodessa. Suomi on luvannut rahastoon 80 miljoonaa euroa vuodessa". Hommaan liittyy tottakai paljon hallintoa ja kokousmatkustelua eksoottisiin kohteisiin kuten Malediiveille...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kun valhe on kasvanut riittävän suureksi, Keisarin alastomuutta ei huomaa kukaan."

Kyllä siitä moni sinun laillasi puhuu, mutta jostain syystä vallan huipulla toistetaan tuota ilmastonmuutosmantraa kuin papukaijat. Jokainen presidenttiehdokas Suomenkin viime presidentinvaaleissa toi esille tavalla tai toisella ilmastonmuutoksen uhan torjumisen tärkeyden. Kyllösellä se oli jopa asia numero yksi, koska jossain Kainuussa hänen kotikulmillaan oli ollut tykkylumen aiheuttamia sähkökatkoksia, "mikä on aivan ennenkuulumatonta ja merkki ilmastonmuutoksesta". Myös Sauli Niinistö muisti jopa Uudenvuoden tervehdyksessään ottaa esille erikseen osion käsittelemään ilmastonmuutosta.

Kyseessä tuntuu siis olevan jonkinlainen tämän päivän päivitetty uskonto, joka edellyttää liturgianomaista "rukousta" hiukan jokaiseen yhteyteen. Kun tuo liturgia on kerrottu, niin sitten voi taas palata muihin asioihin.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Vallan huipulla (niin politiikassa kuin yrityselämässä) on huomattu että ilmaston muutoksella voidaan perustella monenlaisia asioita jotka käytännössä näkyvät sitten negatiivisesti kuluttajan ja veronmaksajan kukkarossa. Tykkylumi esimerkkisi on hyvä osoitus tästä. Sähköyhtiöt ja poliitikot vierittävät vastuun laiminlyönneistään ilmastonmuutokselle. Sama pätee rapistuvaan tieverkkoon, ilmastonmuutos sen aiheuttaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pseudotiedettä on käytetty vallan työkaluna ennenkin, joten ei mitään uutta siinä mielessä!?

"London, 6 April 2018 A newly published paper in the journal Physica A suggests that there is an undiscovered universe all around us that we are too short-lived to perceive.
Authors Prof. Christopher Essex (Applied Mathematics, University of Western Ontario) and Prof. Anastasios Tsonis (Mathematical Sciences, University of Wisconsin-Milwaukee) explain that even without external influences (e.g. man-made carbon dioxide) the weather patterns change over very long timescales, locally and globally."

https://www.thegwpf.org/new-paper-unseen-worlds-of...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä Vastaus kommenttiin #4

Kohta varmaan ilmastotutkijat tekevät suuren löydon ja keksivät että keskiajalla oli nykyistä lämpimämpää ja että on ollut jääkausiakin. Linkkisi perusteella tiedemaailma kohisee nyt siitä että ilmasto on muuttunut ennenkin ja jopa ilman ihmisen vaikutusta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No väännetään vanhoja uskomuksia uuteen kuosiin, karisee tuollaiset uskomukset ja pseudotieteet nyt sitten!?

"Climate models do not and cannot employ known physics fully. Thus, they are falsified, a priori."

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Ryhmäajattelusta (vai pitäisikö sanoa ajattelemattomuudesta?) on muovipussien kieltoon tähtäävät aloitteet EU:ssa ja Suomessa. Tarkoitan muovipusseja, johon kaupassa laitamme hedelmät punnitusta varten. Niihin käytettävä muovimäärä on pieni murto-osa siitä pakkausmuovista, jota perheissä kertyy. Kerään muovipakkauksia ja vien niitä keräykseen. Näen ja koen omin kätösin ja silmin, että nuo olemattoman määrän muovia sisätävät ohuet muovipussit ovat kaikkein pienin osa muovipakkausongelmaa. Silti kukaan poliitikko ei uskalla ajatella ääneen tai erottua joukosta. Poliitikko kääntää selän niin, että aina myötätuuli puhaltaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Useimmat taloudet käyttävät niitä kaupan muovipusseja jätteisiin, joita varten tarvittaisiin muutoin muita ostettavia pusseja. Tällainen on järkevää "kierrätystä" yksittäisissä kotitalouksissa, myös taloudenpidon kannalta.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Satu ilmaston lämpenemisestä on jo vanhentunut.

Maapallonlaajuinen lämpönousu on ollut pysähdyksissä jo noin 20 vuotta mittaustulosten perusteella. Elämme tällä hetkellä ns. lämpönousupaussia (englanniksi pause).

https://www.tapionajatukset.com/32498

Aurinkosyklien suorien ja epäsuorien luonnollisten tekijöiden vaikutus paussiin ja kenties lähitulevaisuuden viilenemiseen on selkeä:

Aurinkosyklit (auringonpilkkujen määrä ja magneettisuus), epäsuora vaikutus (indirect effect)

http://www.climate4you.com/Sun.htm#Global%20temper...

http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySuns...

http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySuns...

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Minulla on käsitys että Marsin keskilämpötilan kehitys viimeisten 50 vuoden aikana olisi melkolailla vastaava kuin maan. Löytyykö tästä aineistoa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Maapallonlaajuinen lämpönousu on ollut pysähdyksissä jo noin 20 vuotta mittaustulosten perusteella."

Eli siis 20 vuotta on edelleen jokin lämmittänyt kun pitäisi jääkauteen kohti mennä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vaikka itse en käytä huijaus-termiä, niin ehdottomastihan tässä on vinoutta havaittavissa. Erääksi selitykseksi olen itselleni uskotellut uhkapainotteisuutta. Esimerkiksi CO2:n mahdolliset uhat nähdään merkittävinä (=katastrofi). Tutkimus keskittyy sitten näihin. Selvät ja havaitut hyödyt taas eivät pääse niin hyvin uutiskynnystenkään yli. Ja onhan uhkien torjunta poliitikoillekin "ansiokkaampaa" kuin kertoa, että maailma on vihertymässä, jos emme tee mitään.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Keinotekoisten tai keksittyjen uhkien torjunta onkin politiikoille mieluista touhua. Sekä niille tuhansille jotka ovat luoneet niistä työn itselleen, veronmaksajien kustannuksella tietenkin. Ja lopputuloskin on varma. Viimeistään seuraavan jääkauden saapuessa voimme julistaa suurta voittoa ilmaston lämpenemisen torjunnassa.

Pekka Iiskonmaki

Ei se ole tyhmä, joka rahastaa, vaan se joka maksaa.

Suomessa on raha löyhässä, kun puuta ravistaa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ilmastodenialisteille voisi perustaa oma palstansa jossa voisivat päivittäin kompata ja empata toistensa mutuväitteitä. Vailla tarinoita häiritseviä faktoja. Mistä tuota jokapäiväistä energiaa riittääkin. Ei uusiutuvaa mutta uudistuvaa.

Tässä jutussa ei ollut kyse ihan siitä. Riski on luonnollisesti että ollaan tekevinään asioita ilmastonmuutoksen estämiseksi joiden vaikutus on mitätön. Esim. Saksan Energiewende pyhittää kivihiilen ja maakaasun polton eikä vihreän politiikan ihmisten silmät tunnu avautuvan kun uskotellaan että "joku" tulee ja korjaa ongelmat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Faktaa on tarjolla yllin kyllin sen puolesta, että ihmiskuntaa on tiettyjen tahojen toimesta manipuloitu valheellisin tiedoin ajattelemaan ilmastonmuutoksesta. Juuri sitä faktaa ne "denialistit" ovat ansiokkaasti tuoneet esille.

Itse asiassa alkaa vaikuttaa siltä, että "denialistit" eli omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevät ovat muodostamassa nykyisin jopa enemmistön arkisomessa, joten ehkäpä se spesiaalisaitti pitääkin perustaa niille ilmastonmuutosuskovaisille, jotta voivat lestadiolaisseurojen tapaan toinen toisensa uskoa vahvistaa hihhuloiden.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Rostiedon levittäjät eivät ole tuoneet esille mitään hyödyllistä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #23

Päästäänköhän tästä nyt todellisiin ongelmiin, mitkä on lakaistu maton alle piiloon!?

Maaperän hiili on päässyt hupenemaan. Taitaa olla vielä sitä maaperän hiiltä mitä on kerrytetty viimeksi runsaammin 1000 vuotta sitten, kun oli edellinen lämpökausi?

Metaania ja hiilidioksidia on runsaasti maaperässä ja sedimenteissä ns. elämän jäljiltä, jota lämpökausi ja runsaampi hiilidioksidi saa aikaiseksi fotosynteesin ja mikrobitoiminnan avulla!

Nykyinen lämpökausi vapauttaa näitä kumpaakin, metaania ja hiilidioksidia. Metaani muuttuu kemiallisen reaktion avulla hiilidioksidiksi ennenkuin se pääsee ilmakehään.

Nyt pitäisi sitten kerryttää sitä hiiltä maaperään, paikoitellen onkin jopa 70 % hiilestä parhailla maapallon vehnänviljelyalueilla on päässyt karkuun!?

https://www.4p1000.org/

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kuva on ameriikalaisten (?) denialistien väärennös. Kuva ei esitä lämpötiloja, vaan lämpötiloijen ANOMALIOITA. Tässä yhteydessä anomaliat tarkoittavat poikkeamia trendikäyrästä. . Harrastelijat menevät vuosi vuodelta denialisten retkuun.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa käyrässä on vertailtu todellisuudessa Grönlannin paikallista lämpötilaa, joka on ollut 1920- ja 1930-luvuilla lämpimämpi kuin nykyisin.

Grönlannin osalta kaikki ei ole mennyt aikaisemminkaan niin kuin odottaisi, kts. linkki!

http://www.nbi.ku.dk/english/news/news14/past-temp...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Eikä ole. Olet pihalla. Tuo anomsliakäyrä ei kerro lämpötiloja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

"In climate change studies, temperature anomalies are more important than absolute temperature. A temperature anomaly is the difference from an average, or baseline, temperature. The baseline temperature is typically computed by averaging 30 or more years of temperature data."

https://www.ncdc.noaa.gov/monitoring-references/dy...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Usko nyt, että "poikkeamat eivät ole lämpötiloja" ja "sää ei ole ilmastoa"! ;)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #18

Usko, uskon vähemmälläkin paasaamisella;).

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #17

Niin. Anomaliat ovat noita nököjä trendi/keskiarvokäyrässä. Anomaliat voidaan esittää nököinä trendikäyrässä tai pelkästäön nököinä, niinkuin blogin väärennöksessä.

Kuvan keskiarvot ovat anomalioiden keskiarvoja. Kuva otettu joltakin hömppäsaitilta.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Laurin "ilmastotiede" on "lätkäjengin lätkämaila", mikä on kiepashtanut väärin päin ( ks. MOT Ilmastogate)!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ainakin hän tehokkaasti huitoo sillä lätkämailalla kommentoijille banneja ylempänä olevaan blogiinsa. Pitkä kommentointiketju oli typistetty seitsemään kommenttiin mukaan lukien hänen kaikki omansa ja useimmat kommentoijat kolmea lukuunottamatta bannattu.

Koska olin vielä mukana, pukkasin vitsiksi huomion, että "tästä kommentoijien asteittaisesta hupenemisesta tulee mieleeni Agatha Christien romaani "Kymmenen pientä neekeripoikaa", jossa yksi luku oli otsikoitu "And then there were only three.""

Kun katsoin muutaman minuutin kuluttua uudelleen kyseistä blogia, niin huomasin, että tuo kommentti oli poistettu ja minut oli bannattu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mutta onko kaikkien paukkujen keskittäminen CO2-päästöjen vähentämiseen järkevää?"

Ei. Pitäisi olla monitavoiteoptimointia, että paukkuja siihen että saa Suomen omavaraiseksi energian ja ravinnon suhteen.

Se vähentää CO2:sta toki myös sen mikä on järkevää.

"Mitä Pariisin ilmastosopimuksella saavutetaan?"

CO2:n kyttäystä ei tarvitse tehdä enempää kuin Pariisin sopimuksessa on. Toki se energia- ja ravinto omavaraisuus pitäisi hoitaa tuon helposti.

Pariisin sopimus olisi ennemminkin konsensus asiasta mutta peliteoria vähän semmoinen, että joku voi päättää eksploitata omaksi eduksi. Siksi sen pääpainon pitäisi olla omavaraisuudessa.

"Tanskalainen ympäristötaloustieteilijä Bjørn Lomborg on arvioinut, että Pariisin ilmastosopimuksen talkoot maksaisivat globaalisti 0,8 – 1,6 biljoonaa euroa eli 800 – 1600 miljardia euroa joka vuosi 15 vuoden ajan."

Karkkirahoja. Sotakoneisiin menee enemmän.

"Suomelle tämä tarkoittaisi 4-8 miljardin euron vuotuisia lisämenoja, keskituloiselle veronmaksajalle tämä tietäisi 200-300 euron lisäveroja / kuukausi."

Riippuu siitä miten hölmösti tehdään asiat.

CO2:sta pystyy vähentämään muutamalla lakimuutoksellakin jos niin halutaan rajusti. Rajataan vaikka nopeusrajoitteet taajamissa 40km/h ja maanteillä 80km/h, kielletään öljypolttimoiden myynti ja nostetaan öljyn verottamista (samalla vaikka vähentää trafin pöhköjä maksuja) niin CO2 alkaa leikkautua heti kun ihmiset optimoi liikkumista ja leikkauttuu kaiken aikaa sitä tahtia kun öljypolttimoita päivitetään pelletteihin.

Siis CO2:sta pystyy leikata ihan hallitustikin ilman että kukkaroon tarvitsee koskea koska kaikki on kuitenkin rakennettu kertakäyttöiseksi ja niitä uusitaan niin normaalin uusimissyklin yhteydessä saa päivitettyä. Kuin myös säädellä rahan kylvämistä ja keräämistä että se maksaa kuka sotkee.

"Mitä näillä suunnattomilla rahasummilla (vuoteen 2100 mennessä 100 000 miljardia!) saataisiin aikaan? Vuoden 2100 lämpötilaa saataisiin alennettua ennustetusta 0,17 astetta. Sekin olisi niin vähän, että emme kykenisi tuota eroa luotettavasti mittaamaan saati aistimaan. Ja kaiken hyvän lisäksi ilmastomallien ennusteet eivät ole tähänkään saakka pitäneet paikkaansa, kuinka ne voisivat pitää paikkaansa vuoden 2100 osalta?"

Niillä numeroilla ei niin väliä miten lämpenee mutta siitä on konsensus että lämpenee. Nopeus voi olla jotain muuta kuin mallit näyttää mutta mikään malli ei osoita viilenemistä.

Tilanne taas on semmoinen, että ihmiskunta päästää CO2:sta 50x nopeudella kuin mikä riitti joukkotuhoon. Että käytännössä fossiiliset, turve mukaan lukien pois energiapaletista joksikin aikaa, hallitusti alasajamalla ja sitten jotain metsitystä, ja seurailee mitä käy ja sitten valmistelee hätäsuunnitelman viilentämiseksi jos homma on menossa päin persausta.

Pitää ymmärtää myös se, että ihminen ei voi millään tavalla vaikuttaa toimillaan mitä tapahtuu vähintään tulevan 40v aikana koska hiilen kierto vie aikaa.

"Grönlannin länsi- ja itäpuolen yli sata vuotta pitkissä lämpötilasarjoissa ei näy lämpenemistä, mikä on erikoista, kun kyseessä pitäisi olla yksi maailman nopeimmin lämpenevistä alueista."

Ilmaston pitäisi luontaisten syklien mukaan mennä kohti jääkautta, että jos mitään lämpenemistä ei näy niin sekin osoittaa että silloin ilmakehää lämmitetään.

"Nykyisessä 1-2 asteen lämpötilan nousussa sitten vuoden 1850, ei ole mitään sellaista mitä maapallon ilmastohistoriassa ei olisi koettu kymmeniä kertoja. "

Hetkinen, maapallon ilmastohistoriaa riittää 4,5 miljardia vuotta.

Siitä tiedetään myös semmoista, että evoluutio on hitaampi prosessi kuin ilmasto, että nopeat muutokset ilmastossa tarkoittaa joukkotuhoa. Näissä joukkotuhoissa helposti rottaa isommat otukset kuolevat pois.

"Mistä siis tässä ilmastonmuutoksessa on kyse?"

Ihmiskunnan selviytymisestä. Mielellään niin että säilyisi yhteiskunnat toimivina eikä niin, että taannuttaisiin muutamaksi laumaksi kitkuttelemaan tyhjäksi kalutulle planeetalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset