Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Kokoomus hallitsee sensuurin

  • Verkkouutisten kommentteja kun olen kirjautuneena
    Verkkouutisten kommentteja kun olen kirjautuneena
  • Kommentit samaan uutiseen kun en ole kirjautuneena
    Kommentit samaan uutiseen kun en ole kirjautuneena
  • Tämäkö katkaisi kamelin selän?
    Tämäkö katkaisi kamelin selän?

Kokoomus julkaisi aikoinaan viikoittain ilmestyvää lehteä jonka nimi oli muistaakseni Nykypäivä. Parasta lehdessä oli sen mielipidekirjoitusosasto josta kävi selväksi että näkemykset kentällä eivät ehkä olleet poliittisen konsensuksen eivätkä oikein korrektiudenkaan mukaisia. Viikottain ilmestyvä lehti lopetettiin ja korvattiin kuukausittain ilmestyvällä. Tähän uuteen lehteen ei tavallisella mielipidekirjoittajalla ole mitään asiaa, sen sijaan esim. Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajat saavat joka numerossa puheenvuoron.

Kokoomuksella on verkkouutiset-niminen uutissivusto joka toimii uutiskanavana melko mukavasti ja uutiset ovat valittu asiantuntevasti. Viimeaikoina olen huomannut että joidenkin uutisten kommentointi on estetty kokonaan. Nämä uutiset ovat yleensä Islamiin, terrorismii ja turvapaikanhakijoihin liittyviä. Veikkaa että kommenttien yleinen linja ei vastaa Verkkouutisten toimittajien liberaaleja näkemyksiä näistä aiheista.

Verkkouutisten kommentteja voi peukuttaa. Noin kuukausi sitten huomasin että eipä ole minun kommenteille juuri peukutuksia tullut vaikka aiemmin niitä aina jokunen tuli. Asiaa vähän tutkailtuani huomasin että Verkkouutiset antaa jalomielisesti minun edelleen kommentoida uutisiaan mutta he eivät näytä kommenttejani kenellekkään muulle. Kun en ole kirjautunut omilla tunnuksillani Verkkouutisiin huomaan että kommenttini ovat kadonneet. Ei siis ihme että peukutuksia ei tule!

Luulempa että Verkkouutiset on tehnyt saman tempun monelle muullekkin. Näin siis Kokoomuksen oma tiedotuskanava huolehtii siitä että kommenttipalstalla ei esiinny vääriä mielipiteitä ja että kommentoijien enemmistö on ainakin jossain määrin puolueen virallisen linjan takana. Tämä on Kokoomuksen näkemys sananvapaudesta.

En ole ihan varma mikä on tämän sensuurin aheuttanut mutta olen kyseenalaistanut ainakin nykyisen turvapaikkapolitiikan, ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja EUn ilmastotoimet, median suhtautumisen Trumpiin, yleisen USA-vastaisuuden ja Kiinan mielistelyn. Luulavasti jokin  näistä on Loukannut Tampereella aivopesunsa saaneen toimittajan maailmankuvaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

suora kirjoituskiellon asettaminen olisi kommentoijaa kohtaan sentään rehellistä.

ihan norminykymeininkiä tuokin kuitenkin, siis se, että väärän mielipiteen omaavia sopii kohdella miten hävyttömästi tahansa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eroa kokkareista, niin helppoa se on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Kun en ole kirjautunut omilla tunnuksillani Verkkouutisiin huomaan että kommenttini ovat kadonneet. Ei siis ihme että peukutuksia ei tule!

Luulempa että Verkkouutiset on tehnyt saman tempun monelle muullekkin. Näin siis Kokoomuksen oma tiedotuskanava huolehtii siitä että kommenttipalstalla ei esiinny vääriä mielipiteitä ja että kommentoijien enemmistö on ainakin jossain määrin puolueen virallisen linjan takana. Tämä on Kokoomuksen näkemys sananvapaudesta.
"
************************

Jaa-as. Kokoomusko käyttämässä shadow banningiä - miten en ole kamalan yllättynyt tuostakaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_banning

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Shadow banning... Nykysuvakkien ja FBn keksimä nerokas menetelmä poistaa "väärät mielipiteet" kentältä...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

toi on täyttä arkipäivää, käytössä googlen hakukoneessa, youtubessa ja facebookissa,
tossa vain muutama aikuistenkin suosima media,
instasta ja twitteristä en tiedä, luultavasti niissäkin.

eli hakutuloksia, kanavia, profiileja ei välttämättä poisteta koska ne eivät riko mitään yhteisösääntöjä, joten poistamiselle ei ole löydettävissä perusteita,
mutta niiden sisältämien väärien mielipiteiden vuoksi kukaan vain ei enää näe niitä.

nyt näköjään vaan pienemmätkin yhteisöt ovat ottaneet kyseisen sensuurityylin käyttöönsä

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Juu. Google kun nykyään on hakukoneen sijasta sensuurikone, niin itse käytän hakuun Yahoota. Ja siitäkin vain sitä amerikan versiota. Se kun ei sensuroi mitään. Voin suositella.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Vai että on tälle jo nimikin Shadow Banning. Hienoa että mielipiteeni nähtiin niin vaarallisiksi että vuokseni nähtiin moista vaivaa. Päättäköhän näistä banneista joku yksittäinen henkilö omien mieltymyksensä mukaan? Vai pidetäänkö oikein palaveri jossa valitaan viikon persona non gratat?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Mauri Peltokangas (PS) on nyt tehnyt tutkintapyynnön poliisille FB:n harjoittamasta sensuurista ja pyytää siinä näiden FB:n sensoreiden nimien ja puoluetaustojen julkistamista. Syyttää heitä sananvapauden rajoittamisesta, mitä toki tekevätkin. Mutta tuo jos Verkkouutiset sinut on shadow bännännyt, niin se on ihan heidän omia tekosiaan, eli ei FB:n sensoreiden juttuja. Tuossa tapauksessa siis syyttävä sormi osoittaa Verkkouutiset julkaisijaan päin.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Eipä tässä varmaan mitään laitonta ole. Säälittävää toimintaa Verkkouutisilta kuitenkin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Enpä olisi Kokoomuksesta uskonut, että omaa jäsenistöään tuolla tavalla kohtelevat. Nimenvaihto voisi vähän selventää: Kansallisesta Kokoomuksesta Kansallismielisyysvastaiseksi Kokoomukseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset