Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Kickstarter, johtava joukkorahoituspalvelu, suomalaisilta kielletty

  • Kickstarter, johtava joukkorahoituspalvelu, suomalaisilta kielletty

Kickstarter on innovatiiviselle pienyritykselle mitä parhain palvelu. Sitä kautta hoituu markkinatutkimus ja pääoman hakeminen tuotekehitykseen ja markkinointiin. Globaalisti. Kotimaiset Mesenaatit ja mitä niitä onkaan ovat kalpea ja paikallinen haamu Kickstarteriin verrattuna. Mutta mutta:

Project creation is currently available to individuals in the US, UK, Canada, Australia, New Zealand, the Netherlands, Denmark, Ireland, Norway, Sweden, Germany, France, Spain, Italy, Austria, Belgium, Switzerland, Luxembourg, Hong Kong, Singapore, Mexico, and Japan who meet the requirements below.

Kuten huomaat yksi pohjoinen EU-maa puuttu joukosta... Miksi näin? Saammehan kuulla johtavien poliitikkojen ja viranhaltioiden juhlapuheissa toistuvasti sanat yrittäjyys, kansainvälistyminen ja innovointi, Kickstarterhan on juurikin tätä, eikä maksa suomalaiselle veronmaksajalle mitään. Tässäpä saattaakin olla yksi syy miksi Kickstarter on suomalaisilta kielletty, tuotekehityksemmehän perustuu sille että rahoitusta haetaan ELYstä, TEKESistä, Finnveralta taikka jostain muusta verovaroin pyöritettävästä organisaatiosta ja tuotekehityksen kustannuksista noin 50% on näiden organisaatioden byrokratiaa. Kickstarterhan olisi näille byrokraateille kahistus, mitäs hommia heile sitten keksittäisiin?

Pääasiallinen innovaation, yrityskehityksen ja kansainvälistymisen torppaaja on kuitenkin rakas/raskas verottajamme. Verottajaa ei kiinnosta yritystemme menestys ja kansainvälistyminen, ei vaikka se pitkällä tähtäimellä kasvattaisikin verotuloja ja hyvinvointia. Verottajalle tärkeintä tässä ja nyt on se, että yksikään pienyrittäjä tai yksityishenkilö ei saa minkäänlaista teoreettistakaan mahdollisuutta tienata senttiäkään niin että verottaja ei pääsisi siitä osingolle. Tämän pyhän tavoitteen vuoksi verottaja ja valtionvarainministeriö on valmis ajamaan vaikka kaiken yritystoiminnan alas. Ilmeisesti yliopistoissa ei ole oikein selkeästi kerrottu, että mistä ne verotulot oikein viime kädessä muodostuvat...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Voimme sentään rahoittaa ulkomaalaisia projekteja.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Oma puolueesi on ollut viimeiset 20 vuotta hallituksessa. Miksi ette ole ryhtyneet muuttamaan tätä asiaa? Sormesi kuuluu osoittaa puolueesi johtoon päin.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Olen kuule osoitellut sormellani siihenkin suuntaan sen verran että Kokoomuksen verkkouutiset antaa vielä jalomielisesti minun kirjoitella kommenttejani mutta ei vaan näytä niitä kenellekkään muulle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Joskus ehdin ihmetellä tuota itsekin. Kun tuo on ok esim. Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa... niin luulisi ettei ylivoimaisia esteitä olisi. Mikä Suomessa klikkaa noin pahasti.... olihan tuossa sinulla toki arveluita. Ei sitten kukaan ole vaivautunut viemään asiaa eteenpäin .... yrittänyt edes? Éi Kokoomuksen puolelta tai muidenkaan puolelta?

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

No olen yrittänyt nostaa asiaa esille esim. useammallekkin valtionvarainministerille ja päämisterille mutta homma tyssää virkamiehiin ja verottajaan. Suomen kansalaiselle kuuluu hallintoalamaisen osa ja veronmaksu. Verottaja ei pljon tulevaisuuttaa ajattele kun aina voi korottaa energia- ja niin sanotyuja haittaveroja. Paljon helpompaa kuin viilata lainsäädäntöä vapaampaan suuntaan. Jos nyt taas polttoaine ja sähköverot nousevat, niin lähtö Kokoomuksesta on lähellä vaikka paikallisosaston pj olenkin. Tosin muut puolueet eivät kyllä taida olla yhtään parempia tässä suhteessa. Saisivat pistää ulkomaan lomamatkat oikein kunnon verolle eikä haitata työntekoa ja yrittämistä Suomen rajojen sisällä!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tämä on sitä 'kansallista itsemääräämisoikeutta' mitä jotkut kritiikittä kehuvat. Kielletään omilta kansalaisilta sellaisia asioita mitä muualla on sallittu. Tähän ei EU pysty.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

EU on voimaton silloin kun on kyse esim. Alkon monopolista tai autojen verottamisesta. Mutta jos EUsta tulee direktiivi joka ohjaa korottamaan jotain veroa tai maksua tai paisuttamaan jotain virastoa niin silloin Suomi toimii välittömästi.
Eli kyse ei ole kansallisesta itsemääräämisoikeudesta vaan ylisuuren julkisen sektorin silkasta ahneudesta ja mustasukkaisesta omien etujen vaalimisesta.

Suomen kansalainen on hallintoalamainen jonka ainoa tarkoitus on maksaa maksimaalinen määrä veroja ja täten huolehtia virkamieskunnan hyvinvoinnista.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#9

Nykyisin kansalainen on vähemmän hallintoalamainen juuri unionin ansiosta kun kotimaiset poliitikot ja virkamiehet voi sentään ihan kaikkea puolestamme päättää. Selitellen tekoaan jonkun ihme 'kansan' tai 'yleisen' edun nimissä.

Mutta siinä olet oikeassa että poliitikoillamme on yhä liikaa valtaa ja se näyttäytyy irvokkaimmillaan juuri esim kickstarteriin tai alkoholiverotukseen ja -holhoukseen liittyvien esimerkkien nojalla.
Unionia pitäisikin kehittää suuntaan jossa sillä olisi valta määrittää kuinka paljon kansallisvaltiot -kuka milläkin tekosyyllä- saavat omien kansalaistensa oikeuksia rajoittaa.

Oikeuksien (kuten myös velvollisuuksien) pitäisi olla unionin kansalaisten kohdalla yhdenvertaiset aina kun se on mahdollista. Nyt ne eivät ole.

Lautapeliharrastajien iloksi tuolta Kickstarterissa on ollut myös turkulaisia, tai siis suomalaisia onnistumisia:
https://www.kickstarter.com/projects/llg-ludiboost...

Mesenaatin puolella sitten taas tamperelaista:
https://mesenaatti.me/campaign/?id=798#single/view

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä Vastaus kommenttiin #10

Hieno juttu että onnistumisia on! Hyvä Suomi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset