Kickstarter, johtava joukkorahoituspalvelu, suomalaisilta kielletty

Kickstarter on innovatiiviselle pienyritykselle mitä parhain palvelu. Sitä kautta hoituu markkinatutkimus ja pääoman hakeminen tuotekehitykseen ja markkinointiin. Globaalisti. Kotimaiset Mesenaatit ja mitä niitä onkaan ovat kalpea ja paikallinen haamu Kickstarteriin verrattuna. Mutta mutta:

Project creation is currently available to individuals in the US, UK, Canada, Australia, New Zealand, the Netherlands, Denmark, Ireland, Norway, Sweden, Germany, France, Spain, Italy, Austria, Belgium, Switzerland, Luxembourg, Hong Kong, Singapore, Mexico, and Japan who meet the requirements below.

Kuten huomaat yksi pohjoinen EU-maa puuttu joukosta… Miksi näin? Saammehan kuulla johtavien poliitikkojen ja viranhaltioiden juhlapuheissa toistuvasti sanat yrittäjyys, kansainvälistyminen ja innovointi, Kickstarterhan on juurikin tätä, eikä maksa suomalaiselle veronmaksajalle mitään. Tässäpä saattaakin olla yksi syy miksi Kickstarter on suomalaisilta kielletty, tuotekehityksemmehän perustuu sille että rahoitusta haetaan ELYstä, TEKESistä, Finnveralta taikka jostain muusta verovaroin pyöritettävästä organisaatiosta ja tuotekehityksen kustannuksista noin 50% on näiden organisaatioden byrokratiaa. Kickstarterhan olisi näille byrokraateille kahistus, mitäs hommia heile sitten keksittäisiin?

Pääasiallinen innovaation, yrityskehityksen ja kansainvälistymisen torppaaja on kuitenkin rakas/raskas verottajamme. Verottajaa ei kiinnosta yritystemme menestys ja kansainvälistyminen, ei vaikka se pitkällä tähtäimellä kasvattaisikin verotuloja ja hyvinvointia. Verottajalle tärkeintä tässä ja nyt on se, että yksikään pienyrittäjä tai yksityishenkilö ei saa minkäänlaista teoreettistakaan mahdollisuutta tienata senttiäkään niin että verottaja ei pääsisi siitä osingolle. Tämän pyhän tavoitteen vuoksi verottaja ja valtionvarainministeriö on valmis ajamaan vaikka kaiken yritystoiminnan alas. Ilmeisesti yliopistoissa ei ole oikein selkeästi kerrottu, että mistä ne verotulot oikein viime kädessä muodostuvat…

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu