Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Earth Hour symbolisoi hyvin ilmaston vastaista taistelua

  • Earth Hour symbolisoi hyvin ilmaston vastaista taistelua
  • Ennen tuotteet rakennettiin kestämään ja täysin kierrätettävistä materiaaleista. Se on ympäristöystävällistä.
    Ennen tuotteet rakennettiin kestämään ja täysin kierrätettävistä materiaaleista. Se on ympäristöystävällistä.

Lennetään illalliselle Pariisiin ihailemaan kun Eiffelin tornista sammutetaan valot tunniksi! Ja ostetaan muistoksi Kiinassa tehtyä Earth Hour muovikrääsää. Näin ilmastotietoinen nykyihminen osallistuu maapallon pelastustalkoisiin. Ja loput 8759 tuntia vuodessa voikin sitten pitää valoja päällä hyvällä omallatunnolla.

Earth Hour kuvaa hyvin kuinka tuloksetonta EU:n kallis ilmastopolitiikka on ollut. Se, että tuotantoa on siirretty Kiinaan jossa saastutetaan ihan oikeasti eikä pelkästään CO2:sta tai että sademetsiä on tuhottu (poltettu eläimineen päivineen!) EU:n biopolttoaine vaatimusten vuoksi, ei ole vähentänyt päästöjä lainkaan mutta on ollut luonnolle tuhoisaa.

Nyt sitten pitäisi toimia nopeasti jotta ilmasto ei lämpenisi 1,5 astetta enempää. Toimet tarkoittavat tietysti lisää veroluonteisia maksuja länsimaiden kansalaisille ja yrityksille. Kiinaa ne eivät koske lainkaan!

Voitteko hyvät ilmastotietoiset kertoa minulle mitä kauheaa seuraa jos ilmasto lämpenee tuon 1,5 asteen rajan yli? Eli jos lämpenee nykyisestä vielä 0,35 astetta? Mitä haittaa jo tähän astisesta 1,16 asteen lämpenemisestä on seurannut? Joko Malediivit on hukkunut mereen? Milloin näemme ensimmäisen ilmastopakolaisen?

Jos oikeasti olette ympäristöstä huolissanne ettekä vain halua kostaa länsimaille idolinne Neuvostoliiton kaatumista, teidän tulisi kiinnittää huomiota oikeaan saastuttamiseen, roskaamiseen ja väestön liikakasvuun. Ai niin mutta näillähän on aika huono rahastaa läntisiä teollisuusmaita, meillä kun hommat ovat aika hyvällä mallilla.

Miksi tavoitelämpötilaksi on valittu kylmä 1850 luku? Jos ihannelämpötila olisi esim. viimeistten 5000 vuoden keskiarvo, lämmön tulisi nousta vielä ainakin asteella. Pitkän aikavälin trendihän on laskeva 0,3 astetta / 1000 vuotta. Siihen sitten kuluu tiheämmällä syklillä näitä asteen parin heilahteluja. Jos ilmastosta pitää olla huolissaan niin murehtikaa suomalaiset ennemmin tulevaa jääkautta. Winter is coming...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

YLE kantaa jälleen kortensa kekoon ilmastokatastrofin lietsomisessa, https://yle.fi/uutiset/3-10698759 .

Tosin jos artikkelin lukee ajatuksella, eikä pelkästään otsikoita kuten tapana on, niin huomaa mikä tai kuka se lopullinen syyllinen on. Sekin siinä loppujen lopuksi, ainakin rivien välissä sanotaan, että tehtiin mitä tahansa niin myöhässä ollaan.
Vielä jää kuitenkin pieni tai mahdollisesti suurikin pelastaja, entäpä jos se ilmastonmuutos ei johdukaan ihmisen toimista kuin pieneltä osalta...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Jälleen kerran on pakko tehdä "jotakin" muutoin seuraa peruuttamaton lämpeneminen. Näinhän meille on jo useita kertoja sanottu sitten vuoden 1989. Yleensä tuo jotakin tarkoittaa lisää kustannuksia länsimaiden kansalaisille muuta esim. Kiina pääsee kuin koira veräjästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Meidän kunnan tekninen ltk sai WWF:ltä kutsun osallistua, olin ainoa joka oli osallistummista vastaan. WWF on ottanut kritiikistä opikseen ja varmuuden vuoksi tällä kertaa kertoo että tempauksen tarkoituksensa EI OLE säästää energiaa tai pienentää co2-päästöjä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Pitämällä tunnin 5W ledvaloa pois päältä, pienentää hiilidioksidipäästöjään noin 0.64 grammaa (sähköntuotannon päästö 128.5 g/kWh).

Tekemällä yhden google-haun vähemmän pienentää päästöjään jo niinkin paljon kuin 7 grammaa. Sillä voisi pitää valoa päällä 11 tuntia.

Google-hour olisi siis 11-kertaa tehokkaampi keino. Voisimmekin pelastaa maailman pitämällä yhden tuollaisen tunnin 11 vuoden välein. Helppoa, kun sen osaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Lauantai on (sähkö)saunapäivä ja sopiva ajankohta onkin tuo po. tunti. Lisäksi voisi pestä pyykin ja astiat koneissansa. Ja koska on ilta ja pimeäköä, niin kaikki lamput (hehku, energiansäästö ja led) luovat valonsa ihmisten iloksi. Muulloin mennään sitten vähemmällä yhtäaikaisella sähkön käytöllä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mä taas suunnittelin ajavani kiusallani kolarin ja syyttää siitä katuvalaistuksen puuttumista. Siitäs saivat kun meni kaara lunastuskuntoon ja pitää hankkia uusi diesel niin kauan kun niitä vielä saa.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

"Miksi tavoitelämpötilaksi on valittu kylmä 1850 luku?"
Kansainvälinen salaliitto muinaissuomalaisia kohtaan asettaa lähtökohdaksi ajan, jolloin nälkävuodet ja vitutuskäyrät olivat maksimissaan ja EU-kannatus huipussaan.
Tämä on nähtävästi ilmastopelin henki ja tavoite.
Taidan varmuuden vuoksi taas sulkea silmäni sen maapallotunnin ajaksi, ettei silmät kulu.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tarkemmin ajatellen tuo "Earth Hour" passaisi vallan hyvin minulle mutta sen ajankohta ja kesto on väärä. Mieluummin loppusyksystä selkeinä öinä sopisi minulle kuitenkin paremmin. Harrastan näetsen tähtien tuijottelua, ja siinä tuo hajavalo on toisinaan hyvin häiritsevä, taivaanrannat hyvinkin korkealle kun on "valaistu" oranssilla valolla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Voitteko hyvät ilmastotietoiset kertoa minulle mitä kauheaa seuraa jos ilmasto lämpenee tuon 1,5 asteen rajan yli?"

Ennemminkin biologian ja geologian tietous sellaista, että geologisessa mittakaavassa nopeaan ilmaston muuttumiseen liittyy joukkotuho missä tavallisesti rottaa isommat, monimutkaiset eliöt kuolevat pois.

Geologinen mittakaava sen verran iso että se lämpeneminen lasketaan siitä normaalista jääkauden lämpötilasta mihin eliöt sopeutuneet viimeisten miljoonien vuosien aikana ja nyt kun ilmasto lämpenee lämpökaudella niin se on lämpenemässä ohi sen alueen mihin eliöstöt ovat sopeutuneet.

Toinen juttu tietysti on se, että maailman ilmastovyöhykkeet sitten alkavat siirtyä joten tänne Suomeen sitten mönkii kaikenlaista etelän eksoottista kasvia ja tuhohyönteistä optimaalisemmille ilmastovyöhykkeille. Ja myös miljoonia tummaihoisia ihmisiä.

Mekanismi joukkotuholle siis on aika selvästi ymmärrettävissä kun oivaltaa sen, että kohta kymmeneltä miljardilta yli 70kg petoeläimeltä loppuu ruoka niin nälissään syövät sitten kaiken paljaaksi ja lopuksi toisiaan, vähän niinkuin silloin pääsiäissaarilla jonkin aikaa sitten kun sitä päästiin havainnoimaan petrimaljassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ilmastovyöhykkeet eivät vielä noilla eväillä kovin pitkälle möngi; tuolla muutoksella Jyväskylä siirtyisi Keravalle.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ehkä typerin kysymys näissä vaalitenteissä on ollut "mitä suomalaisten pitäisi tehdä jotta maapallo ei lämpene 1.5°C enempää". Ja sitten punaviheriäiset rupee naama vakavana kertomaan miten haluaisivat rajoittaa ja haitata ihmisten elämää. No onneksi toi näkyy jo gallupeissa.
Paljonko muuten on promillesta 9% ja mikä vaikutus sillä on glopaaliin lämpötilaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikä ihmeen promille?

Sitä asiaa ei oikeastaan tiedetä tarkkaan kuinka paljon maailman 7.53 miljardin ihmisen pitää tehdä ja mikä on vaikutus, vai pitääkö käyttää ydinaseita.

Toki asia helpottuu jos luovuttajilta poistetaan omaisuus ja raha, ja annetaan tilalle syanidikapseli niin vapautuu resursseja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Suomen co2 päästöt glopaaleista päästöistä on promillen luokkaa ja ne kamalat saastuttavat yksityisautot päästää sikälimikäli muistan oikein 9%. Todennäköisesti muistan väärin ja osuus on paljon pienempi mutta mittakaava selvinnee tosta. Ja kun vielä katotaan glopaalia lämpötilan nousua "mummon"mittarista niin saadaan tasainen viiva ja täällä ihmiset suurinpiirtein hyppii katoilta sen takia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

"Suomen co2 päästöt glopaaleista päästöistä on promillen luokkaa"

Ei merkitystä, koska suomalaiset eivät päästöistä vastaa yksin. Tästä asiasta sovittiin muutama vuosi sitten. 7487500000 muuta ihmistä vastaa lopuista ihmisten aiheuttamista päästöistä. Me vastataan omistamme.

"Ja kun vielä katotaan glopaalia lämpötilan nousua "mummon"mittarista niin saadaan tasainen viiva ja täällä ihmiset suurinpiirtein hyppii katoilta sen takia."

Höpöhöpö.

https://www.researchgate.net/profile/Prem_Baboo/po...

Keskilämpötila oli tuon mukaan 11000v sitten viisi astetta viileämpi. Ja tuossa 4500v ja 6500v sitten oli ne tunnetut huippulämmöt. Näistä ei ole paljoa varaa nousta koska eliöstö on sopeutunut suurelta osin 11000v takaiseen lämpötilaan.

Eli oikeasti 1,5v astetta on aivan valtavasti, että eihän tässä ole kuin reilut puoli astetta siihen että keskilämpötila on huipuissa. Kukaan ei tiedä vielä kuinka massiivinen tuho tulee ja missä kohtaa kun tuo reilun puolen asteen raja ylittyy keskilämpötilasta mihin eliöstö on sopeutunut.

Yksityisautoista vain öljyä- ja maakaasua polttoaineena käyttävät autot ovat ongelmallisia ilmastolle. Eli jos itse keräät vaikka risuja polttoaineeksi niin siinä ei kaiveta kallioperästä mitään ylimääräistä kiertoon.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä Vastaus kommenttiin #16

Oletko valmis lyömään vetoa esim seuraavan 10 vuoden lämpötilakehityksestä? CO2 päästöt ja pitoisuudethan nousevat joten yhden oikean totuuden mukaan lämpöjenkin tulisi nousta. Otetaan Suomesta vertailuun vaikka Kaisaniemen, Rovaniemen ja Sodankylän lämpötilat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Ensiksikin, 10v on liian lyhyt aikajänne.

Toisekseen, auringon aktiivisuus laskenut oman syklinsä mukaisesti millä viilentävä vaikutus.

Kolmanneksi, itse pidän täysin mahdollisena että ennusteissa on laskettu väärin kuinka valtavat meret voi sitoa lämpöenergiaa, että vaikka arvioidut lämpötilat menisi oikeaan suuntaan oiken, se voi tapahtua hitaammin.

Itse pidän siis hyvin mahdollisena, että seuraavat 20v voi lämpötila olla hyvinkin tasaista. Mutta jos näin on niin sehän tarkoittaa sitä, että ihmiskunta lämmittää maailmaa hyvin paljon kun viilentäviä asioita on niin paljon että pitäisi siirtyä jääkauteen.

Niillä lämpötiloilla ei oikeastaan ole vaikutusta siihen mitä suomalaisten pitäisi tehdä, eli käytännössä rakentaa energia- ja ravintohuoltoa omavaraiseksi kestävästi, joka niinikään vähentää sitä CO2 päästöä mistä ollaan sovittu.

Ja onko sillä CO2:lla sitten väliä niin se nähdäkseni vaikuttaa hitaasti. Mutta kuinka paljon se sitten vaikuttaa ja millaiset määrät niin sehän on noussut nopeasti 280ppm->410ppm ja nousuvauhti nykyään peräti 2ppm vuodessa.

Onko tuo sitten hälyttävää jotenkin niin 1000ppm oli paleoseeniajan ilmastoa ja jossain kohtaa hiilidioksidipitoisuuden noustessa 2000ppm tasoihin maailmasta kuoli melkein kaikki, että ei sitä hiilidioksidipitoisuutta voi tätä vauhtia nostaa. Se tuhon määrä lähitulevaisuudessa tässä se ongelma on, ei joku meidän elinajan lämpötila.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #18

Ite en laita latiakaan lämpenemisen puolesta enkä välttämättä senkään puolesta että co2 pitoisuus nousisi vaikka ihmisperäiset co2 päästöt lisääntyykin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #23

Jos ilmasto ei lämpene, silloin jokin lämmittää sitä.

Mikäli ihmisten lisäämät hiilidioksidipäästöt jätetään huomiotta niin globaalin lämpötilan pitäisi olla viileämpi kuin 1600-luvun alkupuolella, auringon aktiivisuuden laskiessa silloin maraunderin minimimiin ja tässä ollut 400v planetaarisia, viilentäviä syklejä kohti jääkautta.

Eihän nykyään edes ole Thames joki jäässä, että ei ole edes samat lämpötilat vaan paljon lämpimämpää.

Ja sillähän ei ole merkitystä mikä lämpötila on tulevan 30v aikana vaan miten estetään se tuho mikä tulisi aikajänteen ollessa 300v.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #24

Taas näpyttelit senverran psykedeelistä kommenttia että tulee oikein kade, mitä sieniä vetelet? Onko kukaan muu koskaan keksinyt pistää maalitolppia noin kauas, miksei saman tien 1000 vuoden päähän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #28

"Onko kukaan muu koskaan keksinyt pistää maalitolppia noin kauas, miksei saman tien 1000 vuoden päähän."

Ilmastonmuutoksessa on aina ollut kyse hitaasta prosessista joka kestää useita sukupolvia joka ei ehdi meihin oikein vaikuttaa ja tuskin vielä lapsiimmekaan.

Länsi-Rooman hajoaminen kesti 300v, että se on ihan hyvä, vertailukelpoinen aikajänne. Sen verran hidas prosessi että ihmiset eivät oikein ymmärtäneet mitä tapahtui kun oli niin hidas mutta lähinnä tiedostivat, että tulevaisuudessa on kurjempia aikoja tulossa.

1000v on myös aika lyhyt aika. Ei se ole kuin jotain 11kpl oman ukkini elämää peräjälkeen. Itä-Rooma, eli Bysantti hävisi 1000v myöhemmin.

Jotta saa vähän perspektiiviä asioihin kuinka lyhyt aika se 300v on niin noitavainopykälät poistettin Ruotsin laista (mihin Suomi silloin kuului) Yhdysvaltojen presidentti John Tylerin eläessä. John Tylerin lapsen lapsia oli ainakin vielä vuosi sitten elossa, ehkä vieläkin?

Hetimullekaikkitänne yhteiskunnassa eläneet, jossa pörssiyhtiöiden 3kk tulokset kiinnostaa ja kaikki uusitaan kerta vuoteen, tuntuu olevan vähän vaikeuksia hahmoittaa näitä reaalimaailman aikajänteitä.

--

Ja kun puhutaan prosessista joka vaikuttaa vaikka jo lapsen lapsiin ja miksi sillä on merkitystä niin kyse on niinkin olennaisesta asiasta kuin ihmisten selviytymisestä hengissä.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kokoomus munasi oikein kunnolla lähtiessään altoksi Ilmastohysteriakuoroon.

Petterin ( Orpo) onneton , ponneton strategianeuvoston kehittämä hellyyttävä kertomus tyttären bileistä ja ilmastonmuutoksesta meni totaalisesti reisille : ylä/alakertakin vaihtoivat paikkaa, minä vaihdoin kanavaa.

Onneksi olkoon Arvon Kokoomus : olette tällä järjettömällä viherpelle-vouhkaamisella saaneet minut, joka ei ikipäivinä ole voinut edes ajatella äänestävänsä Persuja, jo salaa ajattelevan niin.

Tiedän, sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta kuinkahan monta minun kaltaista ´kelkankääntäjää´( ehkä) on tällä hetkellä teitä ennen äänestäneissä...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ennen earthhour oli tapahtuma jota vietettii myös Suomessa, ei tarvinnut lähteä Pariisiin hienostelemaan. Ongelma ei ole tapahtuman viettäjä vaan sen kaupallistamien, on haistettu jälleen markkinarako ja keino rahastaa ihmsiä. En vaitä että koko markkinatalous olisi pahasta, sekatalous luo hyvää kehitystä, mutta joskus markkinatalous vain poikii tälläisiä mätiä siemeniä. Kaikkien asioiden kaupallistaminen ek ole aina se paras idea. Parempi idea olisl vaikka yrittää löytää se tekniikka ja taho joiden avulla vamhaa autokantaa voidaan muuntaa hybrideiksi. Näin vamhat autot kierätettäisiin eikä ihmisten tarvitse ostaa kokonaan uusia autoja. Se toki vähentää tulovirtaa tietyille tahoille jotka haluavat tietysti kasvattaa voittoja ja markkinaosuuttaan, mutta lähes jokaonen kuitenkin tietää että kierrätetyn tuotteen ekologinen jälki on hiilineutraalimpi kuin kokonaan uutena tuotetun tuotteen. Sitä sanotaan kaiketi kiertotaloudeksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miksei niitä valoja jätetä samalla pysyvästi sammuksiin maailmanloppuun asti, jos aikuisen oikeasti ollaan huolissaan tulevien sukupolvien ja maapallon kohtalosta ?

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Käytin otsikossa termiä "ilmaston vastainen taistelu" sillä sitähän se on kun ihmiskunta (tai siis osa länsimaista) yrittää estää normaalia ilmaston vaihtelua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siis hetkinen, ei ilmasto vaihtele nyt normaalisti. Jääkaaudesta ei ole vieläkään havaintoja.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Grönlannin mannerjäätikkö on alkanut kasvaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

Miltä aikaväliltä?

Muista, että aikajänne on useamman vuosikymmenen keskiarvo millä on merkitystä. Grönlannin jäätikön sulaminen kokonaan esimerkiksi veisi varmaan tuhansia vuosia.

Pidän myös sitä täysin mahdollisena ilmastovouhotuksessa, ilmasto lämpenee hitaammin kuin miten ehtii meret tuhoutua.

Tiedetään, että _ennen_ kuin CO2 pitoisuus on 2000ppm, meristä kuolee elämä suurimmaksi osaksi mutta tällaisissa mitä on aiemmin tapahtunut, on CO2 päästö ollut paljon hitaampaa. Esimerkiksi miljoona vuotta.

Sitä ei oikeastaan tiedetä miten paljon meret sitä hiiltä sitoo ja miten se sotkee siellä asioita tällaisissa äkillisissä päästöissä mitä nyt ihmiskunta ehtinyt tehdä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tai oikeastaan luulee pystyvänsä estämään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihmiskunta näyttää estäneen jääkauden. Mitenkäs se onnistui?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Earth Hour symbolisoi hyvin ilmaston vastaista taistelua
......................

Se onkin symbolinen ele jonka tarkoitus on muistuttaa tärkeästä asiasta. Kaikesta nämä ilmastoänkyrät saavatkin väännettyä typeryyksiään.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Niin mikä se on se tärkeä asia?
Saastuttaminen?
Roskaaminen?
Väestön liikakasvu?
Kaikki nämä ovat hautautuneet CO2 vöyhötyksen alle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#30
Ja maailmassa riittää vielä paljon muitakin vakavia ongelmia ja uusia tulee lisää jatkuvalla syötöllä. Mitä ongelmia vaikkapa geenitekniikka tai tekoäly tuo on vielä arvailujen varassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #32

Tekoäly itsessään ei ole ongelma vaan ihmiset mitkä päättää hyödyntää jotenkin ikävällä tavalla.

Kovaa vauhtia sitä hyödynnetään erilaisissa "terminaattoreissa". Se tekoäly itsessään ei tee mitään mutta sitten kun ihmisten kurissa pitämisestä voidaan ottaa toiset ihmiset pois ja homma käy nappia painamalla niin siitä voi seurata jotain ikävää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Väestönkasvu vaikuttaa merkittävästi CO2:n, ja CO2 vaikuttaa ilmaston ohella myös meriin.

Mutta tosiaankin, ihmiset joita ei kiinnosta tulevien sukupolvien elämän edellytykset, on täysin pätevää että ihmiskunta päättää rajata omistusoikeutta niin että ne joita ei kiinnosta, viedään omaisuus ja rahat pois ja annetaan syanidipilleri, että saa sitten itse vapauttaa resurssinsa näille ketkä haluavat tulevien sukupolvien selviytyvän.

Väestönkasvussa toimisi varmaan oikein hyvin kaupankäynti lisääntymisoikeuksilla, että ne ketkä eivät lisäänny kuin kanit saavat rahaa niiltä jotka lisääntyvät. Toisin sanoen saa lisääntyä enemmänkin jos on varaa maksaa siitä.

Lisääntymisoikeuksia kaksi per ihminen ja ne saa käyttää itse tai myydä vapaille markkinoille niin siitä saa markkinahinnan, ja luvatta lisääntyneiltä voidaan kyniä omaisuutta jollain ulosotolla markkinahinnan mukaisesti.

Mikäli järjestelmän saisi forcetettua maailmanlaajuisesti, väkiluvun pitäisi laskea hitaasti ja tasaisesti. Ei kuitenkaan liian nopeasti, että siitä tulisi semmoisia ongelmia mitä nyt on vaikka Kiinassa, Japanissa ja Suomessakin.

Toimituksen poiminnat