Keskisuomalaisen ilmastolietsontaa

26.5.2019 Keskisuomalaisessa oli taas ilmastoasiaa. Eräs henkilö matkusteli ympäri planeetta istuttamassa puun taimia. Saa siinä aika monta istutusta tehdä jotta Aasian tai Etelä-Amerikan lennot tulee kompensoitua. Saastuttaahan lentäminen ihan oikeastikin eikä vain harmitonta CO2-kasviravinnetta. Toinen taas oli valmis torppaamaan Suomen tulevat teollisuusinvestoinnit koska muuten koko elämä on vaarassa… Onko sitten parempi että nuo tehtaat rakennetaan Kiinaan tai Intiaan?

Molemmat mainitut henkilöt saivat palkkansa tietenkin julkiselta sektorilta joten on hyvin ymmärrettävää että he eivät käsitä mistä heidänkin palkkansa ja matkailunsa maksamiseksi tarvittavat verovarat muodostuvat.

Ilmastohyperventiloinnin sijaan kannattaisi hiukan rauhoitttua ja tutustua vaikka maapallon ilmastohistoriaan. Viimeisen jääkauden jälkeen maapallon keskilämpötila on ollut keskimäärin nykyistä korkempia ja vaihdellut useita kertoja. Ei tässä nyt mitään merkillistä ole tapahtunut kun lämpötila on noussut 1,16 sitten 1850-luvun jolloin oli poikkeuksellisen kylmää. Ihmiskunnan osuus vuotuisista CO2 päästöistä on alle 10% ja CO2 kaasun ilmastoa lämmittävä vaikutus alle 10%, vesihöyryn ollessa voimakkain kasvihuonekaasu. Tästä voi jokainen itse laskea mikä on ollut ihmiskunnan CO2 päästöjen osuus tuossa tapahtuneesssa lämpenemisessä. Oikein, varsin pieni. Hyvällä tuurilla olemme onnistuneet siirtämään seuraavan jääkauden alkua hiukan myöhemmäksi. Edes IPCC ei väitä että sään ääri-ilmiöt olisivat lisääntyneet, niistä uutisointi kylläkin. CO2 päästöihin keskittymisen sijaan olisikin syytä keskittyä oikean saatusttamisen ja roskaamisen torjuntaan. Poliitikomme ja virkamiehemme voisivat näyttää esimerkkiä ja hoitaa kokoustamisensa etänä kuten me yksityisellä sektorilla teemme jo ihan kustannus- ja aikataulusyistä.

mattihytola
Kokoomus Konnevesi

Suomi on hyvä maa, paras ainakin meille suomalaisille. Mutta voisi se olla vielä parempikin.
"I love my country, it's the government I'm afraid of"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu