Murtumia blokissa vähemmän veroja = vähemmän hallintoa = enemmän vapautta

Keskisuomalaisen ilmastolietsontaa

26.5.2019 Keskisuomalaisessa oli taas ilmastoasiaa. Eräs henkilö matkusteli ympäri planeetta istuttamassa puun taimia. Saa siinä aika monta istutusta tehdä jotta Aasian tai Etelä-Amerikan lennot tulee kompensoitua. Saastuttaahan lentäminen ihan oikeastikin eikä vain harmitonta CO2-kasviravinnetta. Toinen taas oli valmis torppaamaan Suomen tulevat teollisuusinvestoinnit koska muuten koko elämä on vaarassa... Onko sitten parempi että nuo tehtaat rakennetaan Kiinaan tai Intiaan?

Molemmat mainitut henkilöt saivat palkkansa tietenkin julkiselta sektorilta joten on hyvin ymmärrettävää että he eivät käsitä mistä heidänkin palkkansa ja matkailunsa maksamiseksi tarvittavat verovarat muodostuvat.

Ilmastohyperventiloinnin sijaan kannattaisi hiukan rauhoitttua ja tutustua vaikka maapallon ilmastohistoriaan. Viimeisen jääkauden jälkeen maapallon keskilämpötila on ollut keskimäärin nykyistä korkempia ja vaihdellut useita kertoja. Ei tässä nyt mitään merkillistä ole tapahtunut kun lämpötila on noussut 1,16 sitten 1850-luvun jolloin oli poikkeuksellisen kylmää. Ihmiskunnan osuus vuotuisista CO2 päästöistä on alle 10% ja CO2 kaasun ilmastoa lämmittävä vaikutus alle 10%, vesihöyryn ollessa voimakkain kasvihuonekaasu. Tästä voi jokainen itse laskea mikä on ollut ihmiskunnan CO2 päästöjen osuus tuossa tapahtuneesssa lämpenemisessä. Oikein, varsin pieni. Hyvällä tuurilla olemme onnistuneet siirtämään seuraavan jääkauden alkua hiukan myöhemmäksi. Edes IPCC ei väitä että sään ääri-ilmiöt olisivat lisääntyneet, niistä uutisointi kylläkin. CO2 päästöihin keskittymisen sijaan olisikin syytä keskittyä oikean saatusttamisen ja roskaamisen torjuntaan. Poliitikomme ja virkamiehemme voisivat näyttää esimerkkiä ja hoitaa kokoustamisensa etänä kuten me yksityisellä sektorilla teemme jo ihan kustannus- ja aikataulusyistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"CO2 päästöihin keskittymisen sijaan olisikin syytä keskittyä oikean saatusttamisen ja roskaamisen torjuntaan."

Tuon yhden vähäpätöisen, co2:n, nostaminen kaikkien ilmastonpahiskaasujen isoäidiksi alkaa joskus tuntua todella naurettavalta. Tämän YLEllä olleen uutisen https://yle.fi/uutiset/3-10771287 jälkeen tuntuu, että henkilöt jotka edelleen ovat keuhkoamassa hiilidioksidin vähentämisen ehdottomasta tärkeydestä ovat joko vähäisellä viisaudella ravittuja tai sitten julkeita omaan napaan tuijottajia, veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

YLEn uutisessa kuvattiin Intian katastrofaalista tilannetta.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

CO2 on nostettu syntipukiksi siitä syystä että sen avulla päästään syllistämään ja rahastamaan ympäristöasiat melko hyvin hoitaneiden länsimaiden kansalaisia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mitäs tuo nyt on ? Tottakai meidän pitää kohkata ja heti toimia ilmastonmuutosta vastaan, koska lapset niin määräävät. Katsokaa vaikka uutisista. Kyllä 6...7-vuotiaat tietävät.

Toimituksen poiminnat